Lentevertelling over ontmoetingen in de winter

cover

Kakelvers waren ze, de koffiekoeken van het koffiekoekenmoment bij de start van het winterse stilteplatform. De bakker van dienst kreeg er weken kreeg nadien nog complimenten hierover. Maar dat was natuurlijk niet dé reden om bij de klankbordontmoeting in het bezoekerscentrum Landschap de Liereman te zijn.

Hier komen mensen samen die stilte, rust en ruimte in de Kempen ter harte nemen. Om inspiratie op te doen, zich te informeren, om samen plannen te maken of te stilte en rust te beleven.

Het bruisende van een multi-culturele stad als BrusselWim
De stilte in de auto tijdens een hectische weekJoke
De inzet van de vrijwilligers van de LieremanAnneliese

Dit waren enkele van de antwoorden op de vraag bij de kennismaking. ‘Wie of wat kan jou verwonderen?  30 januari was immers de jaarlijkse gedichtendag die in het teken van de verwondering stond.

Naar goede gewoonte was er het overzicht ‘Stilte werkt in de Kempen en in Vlaanderen: in vogelvlucht’:

Trage verbindingen

Goed nieuws bracht ook Leo Van Miert, schepen van mobiliteit en ruimtelijke ordening van Oud-Turnhout. Onder leiding van het provinciebestuur van Antwerpen zijn er gesprekken opgestart met de buurgemeenten Arendonk en Ravels.  Bedoeling is om fysieke, trage verbindingen te maken tussen Landschap de Liereman en de omliggende groene ruimten. Op deze manier wordt de hoge bezoekersdruk in de Liereman meer gespreid en vergroot de toeristische en economische meerwaarde voor alle gemeenten.

Cultuur van de stilte

Cultuur van de stilte, de landelijke dag die elk jaar de waarde van stilte en rust centraal stelt, gaat ook dit jaar door op zondag 26 oktober. Wil je als organisatie of gemeente dan iets doen rond het stiltethema, je bent niet alleen. Ook in Oud-Turnhout denkt men eraan om weer een boeiend aanbod te brengen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *