Stilteplatform: Plannen bij de vleet

6 juni, de wind waait serieus door het land. De weerman en -vrouw raden aan om niet naar buiten te komen. En toch, er is er veel oud en nieuw volk op het Stilteplatform. Deze keer op een bijzondere locatie, de pastorie van Oosthoven, de toekomstige werkplek voor het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete.  Coördinator Bas Van der Veken vertelt in zijn videoboodschap over de plannen om de pastorie uit te bouwen tot een levend(ig) landschapshuis dat mensen en organisaties verbindt.

Plannen bij de vleet

Verder veel nieuws en plannen bij de vleet sinds onze laatste bijeenkomst een jaar geleden. Het nieuwe stilteproject Atlas Stille Kempen (A.S.K.) wil plekken, praktijken en personen rond stilte, rust en ruimte verbinden met trage wegen en die zichtbaar maken op een digitaal platform. Er wordt nu bekeken of dit initiatief kan geïntegreerd worden in de gebiedsgerichte werking van Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout (ARO).

Natuur en gezondheid zit tegenwoordig in de lift. Zo heeft Natuurpunt/CVN een bloeiende werking rond zorgtuinen. En ook het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis in Geel heeft plannen in die richting met hun project Verbindingen in ’t Vooruitzicht.

In het voorjaar ’18 organiseert Welzijnszorg Kempen een inspiratiedag over Kwaliteitsvolle aandacht in de zorg. Die zal doorgaan in Talander in Arendonk. Op die plek is men volop bezig met de verbouwingen van de Wouwershoeve. Ook daar zal stilte, rust en ruimte kansen krijgen.

Met deze presentatie ben je weer helemaal mee:

Stille ontmoetingen

We verkenden de pastorie en omgeving in de latere uren. Diaken Charel Verhoeven, vertelde in de ontvangstruimte verhalen over de pastorie. Op de bovenste verdieping toonde Brénine, kunstenaar uit Oud-Turnhout beeldend en videowerk.

Lies Hendrickx raakte met haar trekzak bij velen een gevoelige snaar in de donkere St.-Antoniuskerk.

 

We doken nadien nog dieper de stilte in met een zen-introductie van Frans van Balen.

En last but not least ontdekten we de verwilderde tuin van oude stilte. De volle maan en de wind deden de rest.

 

Een avond over Stilte: ik was erg benieuwd. Hoeveel mensen hiermee bezig zijn, elk op hun eigen manier, terugkeren naar de Stilte, de Eenvoud. Mooi om te ervaren. Ik werd vooral intens geraakt door de accordeon in de kerk. Muziek is niet “stil”, maar vulde mij zodanig dat er voor een keer eens geen ruimte was voor ‘lawaai’…
Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *