Vrieskoude, sneeuw en toch warm

Stilteplatform 13 maart

2012 was een goed gevuld ‘stiltejaar’ met heel wat projecten en activiteiten. Hoog tijd voor een stilteplatform met stiltenieuws, praktijkuitwisselingen en om stilte te beleven. En wie dacht dat op 13 maart de lente al in de lucht zou hangen, had het mis. Niets was minder waar. Vrieskoude, sneeuw en dikke mist. Je zou voor minder voor je warme sofa kiezen. Maar dan ken je de stilteliefhebbers niet.

De stiltewerking in de Kempen bestaat zo’n 6 jaren. Een illustratie hoe het begon en hoe het evolueerde illustreert de powerpoint. Stilte werkt in de Kempen. Dat is duidelijk. Boeiende gesprekken werden gevoerd bij de evaluatie en de blik naar de toekomst. Inspireren, verbinden en samenwerken waren woorden die vaak te horen waren

De schrijfcampagne trage post slow mail werd uitvoerig besproken. Zin om ook een trage brief te schrijven naar de toekomst? Kijk kan op verder op deze site.

Dat stilte inspireert toonde de reeks stilte-activiteiten die de deelnemers organiseren vanuit hun eigen organisatie. Vergeet ze vooral niet op www.destillekempen.be te zetten.

Ook nu was de Liereman de plek voor een stille, donkere maar hartverwarmende wandeling. Ze werd ingeleid door Ilse, die een fragment voorlas uit ‘Stilte in alles’. Een e-boek geschreven door Petra Dumoulin. Zij is een regelmatig bezoeker van het stilteplatform en zoekt een jaar lang de stilte op in Zweden.

stilteinalles

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *