Cultuur van de stilte in de Merode

cover

Elk jaar op de laatste zondag van oktober gaat in heel Europa de wintertijd in. Overal draaien we die dag de klok één uur terug. Even lijkt er rek te zitten op de kloktijd.

Op zondag 26 oktober luiden tal van initiatieven in Vlaanderen ‘Cultuur van de stilte’ in, een campagne rond de waarde van stilte, rust en ruimte in onze steeds drukkere samenleving. ‘Cultuur van de stilte’ gaat over kwaliteit van aandacht, over eenvoud, wijsheid en humor en benadrukt de kracht van verwondering, concentratie en betrokkenheid.

logo2014 cvds web

8 gratis activiteiten

 

Een verlengd weekend lang kan je in het de Merodegebied 8 gratis activiteiten beleven.
Wie van wandelen in de natuur houdt, kan terecht in Averbode, Tessenderlo en Laakdal. Wil je eerder een vleugje erfgoed dan is er de muzikale, literaire erfgoedwandeling in Westerlo. Ben je eerder een luisteraar dan zijn de Hulshoutse fabels en sp(r)ookverhalen misschien iets voor jou. Voor kunstminnende en creatieve mensen is er de workshop ‘Intuïtief schilderen in stilte’ in de abdij van Averbode of kan je een atelierbezoek brengen bij Anne-Marie Hooyberghs in Herselt. Echt de stilte proeven kan je in het Gasthuismuseum van Geel met een stil ontbijt en een rondleiding over de stille tijd.

Vormingplus Kempen werkte hiervoor samen met de gemeenten Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Westerlo Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo, Abdij van Averbode, Altijd Geslaagd Noord-Hageland, Cultuurdienst Hulshout, Cultuurraad Westerlo , Looise dorpsdichter 2014-2015 (Luce Rutten), Natuurpunt Educatie, OVOK (ouders van overleden kinderen), Regionaal Landschap Noord-Hageland, VLM, Vormingplus Oost-Brabant, Waerbeke vzw, Werkgroep Ecologie Tessenderlo (W.E.T. – Bosmuseum)

Dit project wordt mee gefinancierd in het kader van het Europees project Rural Alliances, Interreg IVB, NW-Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *