De stilte van de nachtzwaluw

Vorige jaar lanceerden we met Vormingplus Kempen de publicatie Stilte, rust en ruimte in de Kempen. Ondertussen is er heel wat beweging op het vlak van stilte/rustwerking in de Kempen en in Vlaanderen. Ons Stilteplatform is een geschikte plek om meer te weten over de initiatieven en ontwikkelingen hierrond. Op dinsdagavond 16 juni kwamen we samen in het bezoekerscentrum Landschap De Liereman.

 

In het Stilteplatform worden prille (stilte)plannen voorgesteld en samenwerkingsverbanden gesmeed. Maar ook als je gewoon zin hebt om stilte ook in de praktijk te beleven, is het Stilteplatform een geschikte plek. Samen met anderen maken we zo deel uit van de groeiende praktijkgemeenschap(pen) rond stilte- en rustwerking in Vlaanderen.
Dinsdag spraken we af om een Quick Win-dossier rond stilte in te dienen bij het project de Merode. Verdere bespraken we zin en onzin om stilte- en rustinitiatieven interactief en digitaal te maken. En tenslotte kregen we een zeer late avondwandeling in de Liereman om te genieten van de zeldzame nachtzwaluwen in de stille Kempen.
Interesse om de volgende keer deel te nemen? Geef ons dan een seintje.

Hieronder vind je een powerpoint met een overzicht van de verschillende stilte-initiatieven:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *